Weggeefmarkt


Weggeefmarkt 2018 ondanks regen druk bezocht

Op het laatste moment werd besloten om alleen de twee grote partytenten op te zetten, en daar wat tafels in te plaatsen. Eén tafel voor de pannenkoeken, hapjes en drankjes, één schminktafel, en een aantal tafels voor de weg te geven spullen.

De verwachtingen bij de organisatoren waren niet hoog gespannen, en terwijl men somber naar de regen keek, werden er al plannen gemaakt voor de verdeling van de hapjes. Maar al snel kwamen de eerste bezoekers, beladen met nog veel meer lekkers en met grote tassen spullen voor de weggeeftafels. En al snel was het druk.
 
Van alles werd er ingebracht, van een fietsenrek voor de auto, tot kinderspeelgoed, huisraad, kleding, dvd's, sieraden en nog veel meer.
Een jong stel dat hier net was komen wonen en in een bijna leeg huis zat, kon hun geluk niet op.
De hele middag was het een komen en gaan van mensen die hun overtollige spullen kwamen brengen, en na een hapje, een drankje en een kletsplaatje, weer huiswaarts keerden, al dan niet met nieuw verworven schatten.

Grote en kleine kinderen kregen aan de schminktafel een elfengezichtje aangemeten, of werden van stoere krijgersbeschildering voorzien. Er werden nieuwe  vriendschappen gesloten, vele, vele pannenkoeken gebakken die gretig aftrek vonden, de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld, en ach.... die regen....

De weggeefmarkt werd mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, in het kader van de Nationale Burendag.

24.09.2018


Weggeefmarkt wordt ieder jaar groter

Iedereen heeft wel spullen in huis die je niet meer gebruikt. Of waar je op bent uitgekeken. Maar ze zijn te mooi en te goed om weg te gooien. Die spullen breng je naar de weggeefmarkt.
Daarnaast is de weggeefmarkt een heerlijke plek om te snuffelen. En meestal kom je wel iets tegen waar je al lang naar op zoek was. Of waarvan je opeens beseft dat je dat echt nodig hebt. Dan kun je het gewoon meenemen. Ook als je zelf niets ingebracht hebt.

Er kwamen zelfs mensen van ver buiten Amsterdam, die vorig jaar toevallig kennis hadden gemaakt met de weggeefmarkt.

In 2017 was de markt uitgebreid met ‘De reparatietafel’ vanuit Buurtcoöperatie OHG. Het is nog niet bij iedereen bekend, maar hier kan je simpele reparaties laten uitvoeren. Een kapot koffiezetapparaat, een gebroken fietsketting of een gebroken stoelpoot? Bij de reparatietafel weten ze er wel raad mee.

Veel succes oogstten de pannenkoekenbakkers. Groot en klein stond hiervoor in de rij. Maar ook alle meegebrachte hapjes gingen op. Met dank aan de gulle gevers.

Zelfs het weer werkte mee. De markt begon in de mist maar eindigde in de stralende zon.

De weggeefmarkt van stadsdorp Java-eiland is, in het kader van Nationale Burendag, mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en door Buurtcoöperatie OHG.

Na afloop dronken de medewerkers op de geslaagde dag en werden alle gebeurtenissen nog eens besproken.

01.09.2017


Weggeefmarkt in de Bogortuin

Ook in 2016 was de weggeefmarkt weer een groot succes. Tot het laatste moment kwamen mensen spullen brengen of halen.

Tijdens deze mooie septemberzondag werd ook de derde weggeefkast neergezet in de onderdoorgang Imogirituin/Sumatrakade.
De eerste twee weggeefkasten, waar voornamelijk boeken in staan, zijn een groot succes. De derde weggeefkast wordt een kast voor vooral gebruiksvoorwerpen.

Een weggeefmarkt is een rommelmarkt maar dan gratis.
Jouw overbodige spullen, daar is een ander naar op zoek. En andersom.
Zo wordt onze wegwerp maatschappij voor even een weggeefmaatschappij.

09.09.2016