Lonneke Melis

Pilates

Lonneke Melis woont op het Java-eiland en gedeeltelijk werkt ze daar ook. Je kunt haar vaak op de fiets tegenkomen. Lonneke geeft pilateslessen, zowel individueel als aan groepen.

Je kunt haar vaak op de fiets tegenkomen. Lonneke geeft pilateslessen, zowel individueel als aan groepen. Pilates is een bewegingsleer die al meer dan 100 jaar geleden ontwikkeld is door Joseph Pilates. Het is een bewegingsleer die Westerse en Oosters technieken samenvoegt.

Lonneke vertelt: houding is het allerbelangrijkste. Ze leert mensen zich te bewegen vanuit hun kern. Zij werkt met mensen vanaf 30 jaar. Maar vooral ouderen hebben de laatste tijd haar speciale belangstelling. Haar lessen helpen tegen het stram worden, dat wel bij het ouder worden hoort. Ook is Pilates een uitstekende methode om spier- of gewrichtsklachten te verlichten. Haar lessen helpen tegen het stram worden, dat wel bij het ouder worden hoort. Ook is Pilates een uitstekende methode om spier- of gewrichtsklachten te verlichten. Ze leert mensen hun houding te verbeteren en meer te bewegen. Bewegen verhoogt de levensvreugde.
Vanaf het begin woont ze al op het Java eiland. Het was toen nog een zandvlakte; er stonden nog maar een paar blokken huizen. 

De eerste keer dat ze hier kwam lag er ijs op het IJ en kwam de mist tot aan het raam (5 hoog). Ze kon de overkant niet zien! Er is wel veel veranderd. De bevolking is gemêleerder geworden en er wonen nu veel meer kinderen dan in het begin. De nieuwe initiatieven zoals de  Buurtsoos en de stadsdorp site geven haar een echt buurtgevoel. En het is leuk te zien hoe de Bogortuin op een mooie zomerdag een echt stadstrand wordt, waar de boel na afloop ook weer opgeruimd wordt. Ze ziet ook steeds meer actieve ouderen. Zelf wil ze zeker doorgaan tot ze 90 is!

Tine Wiegman