Buurttuinen

OPROEP

Met 5 à 10 bewoners is we de buurttuin aan de Sumatrakade bij de kop van het Java-eiland ontworpen en ingericht. Vanaf 2018 onderhouden we de tuin met elkaar. Met veel plezier, zonder strakke regels, en het liefst samen werkend in de tuin. Dat is gezellig en samen kunnen we veel werk verzetten. Meestal in het weekend, maar bewoners die (meer) tijd door de week hebben, trekken dan hun tuinhandschoenen aan.

De werkzaamheden bestaan uit snoeien, onkruid wieden, (ver)planten, uitdunnen enzovoorts. In het voorjaar is het een feest om het nieuwe groen uit de grond te zien komen. Afgelopen december hebben we 500 tulpenbollen geplant die we gekregen hebben van het Tulp Festival! De eerste tulpen laten zich al een klein beetje zien 🌷🌷

In droge tijden helpt de gemeente ons door te komen sproeien, waardoor de tuin de droge zomers steeds overleeft.

De picknicktafel midden in het grasveld wordt heel goed gebruikt, en sinds corona zien we steeds vaker buurtbewoners die in het gras neerstrijken om daar te eten of zelfs een feestje te vieren.

Kortom, de tuin is een succes en voorziet in een behoefte. Maar zoals dat gaat: mensen verhuizen, krijgen kinderen, worden ziek, hebben minder tijd om te tuinieren waardoor het werk op de schouders van een steeds kleiner groepje terecht komt.

Praktisch: in het seizoen zijn we meestal een uurtje per twee weken in het weekend aan het werk, vaak op zondag. Maar er wordt ook op andere dagen getuinierd, als dat beter uitkomt. En het is uiteraard niet verplicht om altijd mee te doen: ook daarom willen we uitbreiding van het aantal actieve tuinders, zodat het makkelijker wordt om af en toe over te slaan omdat er voldoende anderen zijn die meedoen. 

We hebben een Whatsapp-groep gemaakt waardoor we aan elkaar kunnen laten weten wanneer we (samen) aan de slag gaan, en wat de werkzaamheden zijn; en voor de gezelligheid tijdens het tuinieren 😉.

Dus, wil jij meedoen om de Buurttuin Java groen en mooi te houden, laat het ons dan weten!

Je hoeft geen groene vingers of ervaring te hebben, alle hulp is welkom. 

Meld je aan op nummer 

06-413 741 54 Geerteke Bedaux

06-141 132 08 Hilke de Vries

06-207 591 40 Hilda Drenth