Buurtborrel JavaDrinks 2022

Een verrassend hoge opkomst vulde op zaterdag 13 november 2022 de lounge in hotel Jakarta tijdens de gezamenlijke buurtborrel van Stadsdorp Java--eiland en de Buurtsoos Java-eiland. Rond de honderd mensen raakten geanimeerd met elkaar in gesprek, nieuwe en oude bewoners, velen waarvan nog niet eerder deelnamen aan bijeenkomsten van Stadsdorp en Buurtsoos.

En dat was precies de bedoeling.


Najaarsborrel 2021 in Jakarta

Zondag 21 november 2021 was de jaarlijkse najaarsborrel voor alle eilandbewoners, nu om 16.00 uur in hotel Jakarta. Met meer dan 25 eilanders, van onder meer de Buurtsoos was de borrel zeer goed bezocht. Onder het genot van een drankje spraken wij met bekenden en onbekenden over ons eiland en allerlei andere gebeurtenissen en initiatieven. De middag was zeer geslaagd!

Buurtborrel Mei 2015

Vanwege de speciale gelegenheid organiseerden we JavaDrinks op 13 mei 2015 bij de keet van Meet the Locals op het terrein van FabCity. Bekijk het op youtube

Voorafgaand aan de borrel was er een yin yoga proefles door Annemiek Tuinhof de Moed. Met grote rust en concentratie gaf Annemiek de les temidden van het feestgedruis en blaffende honden. Dank je Annemiek.

Daarna volgde een kookdemo door kookdocent Terri van Jamie Oliver's Fifteen! Zij liet ons zien hoe je dé Italiaanse groentebitterbal genaamd ‘Polpette’ maakt en zelfgemaakte aioli met groentecrudité. Wij willen Terri en haar team heel hartelijk danken voor de heerlijke hapjes!

En daarna de borrel met een optreden van groot talent uit de buurt: singer song writer
Marcellus Johnson die prachtige liedjes zong. Ook Marcellus heel erg bedankt.

 

Inmiddels waren er zo'n 50 mensen die er duidelijk veel plezier in hadden. Maar wat wil je ook, prachtige locatie, prachtig weer, en leuke buren. Dan wil het wel lukken.
Om 19.00 uur begonnen de mensen naar huis te gaan, en om 19.30 uur, toen acteurs in het theater naast de Keet zich begonnen op te warmen, konden Bert en Piet de Keet sluiten.

Stadsdorp Java-eiland wil alle gulle gevers heel hartelijk danken voor hun vrijwillige donatie! En natuurlijk danken we Bert en Piet voor hun gastvrijheid en het gebruik van de Keet.

Tot de volgende JavaDrinks!

16.09.2015