Wandelclub begint weer!

Het stadsdorp Java kent sinds haar oprichting een actieve wandelclub. 

Iedere TWEEDE WOENSDAG VAN DE MAAND maken we een wandeling van rond de tien kilometer. In de buurt van Amsterdam, maar ook wel wat verder weg. Je moet rekenen op ongeveer een uur reistijd met het OV.

Gemiddeld lopen we met 8-10 personen.

Door de corona epidemie heeft het wandelen vijftien maanden stil gelegen. 

Vanaf zomer 2021 organiseren Katie, Ursula en Adri om beurten de wandeling.

Als je belangstelling hebt om mee te lopen kun je je met je 06-nummer aanmelden bij Katie telefoon 06-11224423 of bij Adri telefoon 06-53695500 of mail adri.damen@hetnet.nl.

Je wordt dan in de app geplaatst en krijgt iedere maand de informatie over de wandeling. Wil je mee wandelen geef dit dan door via de app.

 

Welkom in de Java Wandelclub!

Wandeling 11 maart 2020 Rondje Gaasperplas

Tine Wiegman

Dit is een verrassend gevarieerde wandeling rond een grote, diepe recreatieplas, omstreeks 1970 gegraven om zand te winnen voor de omliggende wijken. Er is ook nog wat terug te vinden van de Floriade die er is gehouden. Het is niet duidelijk of we onderweg wat kunnen nuttigen.


Wandeling 12 februari 2020 Amsterdamse Bos

We beginnen met het oude landschap langs het Nieuwe Meer. Hier werd al gewandeld voordat het Amsterdamse Bos werd aangelegd en we lopen daarna door het nieuwe gedeelte.

30.01.2020


Wandeling 11 december 2019 Oranjesluizen

Tine Wiegman

We starten op het Azartplein om 10.15 uur en wandelen dan door Oost naar de Amsterdamse brug. Daar gaan we overheen om verder te gaan langs het Amsterdam –Rijnkanaal, richting Oranjesluizen. We komen langs de sluisbuurt die over enkele jaren onherkenbaar zal zijn, namelijk volgebouwd!

Na de Oranjesluizen lopen we richting Vliegenbos om bij het Oostveer te eindigen. Als het niet al te nat is kunnen we ons zelf met twee pontjes overvaren, over inhammen van het IJ. Als het te nat is nemen we de dijk.

Met een kleine omweg kunnen we als we dat willen bij Landmarkt iets nuttigen.


Wandeling18 september 2019 Zuid-Kennemerland

Een cultuurhistorische wandeling door Santpoort-Zuid en Santpoort- Noord met onderweg schitterende landgoederen en buitenplaatsen. We lopen langs de duinrand van Zuid-Kennemerland. Wie dat wil kan de Ruïne van Brederode bezoeken (kosten €5,00).

27.08.2019