Als je aan komt rijden over de Jan Schaeferbrug zie je direct het nieuwe hotel Jakarta. Het grote, zwarte gebouw lijkt je de toegang tot het eiland te willen ontzeggen, maar het hotel blijkt een aantal faciliteiten te krijgen die ook voor de eilandbewoners interessant kunnen zijn. 

Zo krijgt het hotel een restaurant dat fusion gerechten biedt, westers met een oosterse touch, en een seafoodbar. Het restaurant krijgt een terras aan het water zodat je 's zomers buiten kunt eten.
Verder komt er een echte bakkerij, bakkerij Westers. Hier kun je versgebakken brood kopen en patisserie of een koffie to go. En dan is er nog een bar op de bovenste verdieping in de glazen punt van het gebouw.

Het hotel krijgt een wellnessgedeelte dat ook toegankelijk is voor niet-hotelgasten. Met een sauna en zwembad met uitzicht op het IJ, en behandelruimtes waar je een massage, gezichtsbehandeling, waxbehandeling, pedicure of manicure kunt ondergaan. En dan staat er ook nog fitnessapparatuur voor een work-out, ook weer met uitzicht over het IJ.

En mocht je toevallig op zoek zijn naar een baan, het hotel heeft vacatures open staan van manager tot afwasser.

Hotel Jakarta zal 31 mei 2018 de deuren openen.
Meer weten? Zie Hotel Jakarta